[Joia Oculta] The Lou Reed Song, David Cronenberg’s Wife (2009)

Revista digital: música independiente, cultura indie | Shook Down
Blogzine digital sobre música y cultura con base en Barcelona. En activo desde Noviembre de 2011 
7 Best Bike Rides

Commute to the country: the best bike rides to leave the city behind.
From our sponsors
[Joia Oculta] The Lou Reed Song, David Cronenberg's Wife (2009)
Oct 23rd 2013, 08:02, by Shook Down

David Cronenberg's Wife és bàsicament el projecte del britànic Tom Mayne i compta amb el suport de musics per acabar d'arrodonir el seu pensament i plasmar-lo musicalment. Un grup que ha editat 3 discos i diversos singles i que s'ha mostrat com una potent mescla de post punk, indie i sobretot molt antifolk. Per MAURICI RIBERA

  • Fans de The Velvet Underground rebran una intoxicació d'incomptables referències aquí incloses, tan pel que fa a la lletra com a la part musical a la mítica banda.
  • David Cronenberg's Wife són una de les propostes més sòlides de l'antifolk al Regne Unit; l'anomenat AFUK.
  • Tom Mayne, artífex de la joia oculta, és un dels màxims instigadors i activistes del moviment antifolk i les activitats culturals associades al Regne Unit.
  • En sabrem més de tot plegat de la mà del propi Tom Mayne amb impagables comentaris al respecte.

Dies d'impàs entre el primer i el futur segon disc de la formació establert a  Londres. Moments on en Tom Mayne, líder del grup, es trobava amb un atmosfera d'escriptura de cançons carregada i confusa, com impregnada per la xafogor  del moment. Corrien instants entre el 2008 i el 2009. En Tom afegia respecte a l'enregistrament de la cançó "La vam enregistrar als estudis Soup que estaven situats als d'una botiga d'ukeleles anomenada Duke of Uke a tocar de Brick Lane. Una mena de punt de trobada per a varis músics. Una llàstima que van haver de traslladar-la a n altre lloc. Vam enregistrar la música de la cançó quasi en la totalitat en directe a l'estudi i crec que la part vocal  també".

El disc en general és realment molt complet i va rebre tot tipus de crítiques en el moment d'edició, al novembre del 2009; el que sens dubte totes en ressalten i valoren el punt lletrístic tan marca de la casa. Una forma d'explicar-se curiosa, sarcàstica amb tacte i realment diferent del sovint classista panorama britànic.

Imatge d'arxiu de la banda

Imatge d’arxiu de la banda

Per a l'ocasió escupen, com The Fall, referències a la cultura pop i a la Velvet. En Tom ens ho especifica. "Moltes de les meves cançons son força fosques. Volia escriure un tema que fos molt dolç, expansiu i generós, com alguna de les cançons del Bruce. Ja tenia algunes idees inicials com les olors d'estiu, la noia amb la samarreta del revés…".  Respecte a la composició de la cançó ens aporta que "vaig anar buscant els acords perfectes per ella i després d'haver provat vàries coses me'n vaig adonar que havien de ser D i G, on la Velvet ja se'ls havia fet molt seus. Això em va donar peu a un altre vers i a l'impacte que en Lou Reed havia tingut en mi".

La portada del disc és ben curiosa i il·lustra quelcom general que connecta a tot el contingut del disc que en aquest cas és l'estat adjacent entre l'estar despert i el de somiar. Mayne conclou que "fa poc que havia descobert el fotògraf rus  (Prokudin-Gorsky), que sabia donar qualitats a gent que no havia posat mai abans per una foto, fet que va provocar que el resultat fos estrany. Quadrava amb l'estat del títol i amb l'esperit obert per la cançó inicial de l'àlbum Sweden que va ser escrita en aquest estat… Hypnagogues".

Lloc més interessant on podem trobar la cançó The Lou Reed Song:

  • David Cronenberg's Wife – Hypnagogues 2009 Blaang
Portada del disc

Portada del disc

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions
 
JZB tu radio estereo © 2013 | | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger